2016, ASSOCIATIONS | ASOCIACIONES, Group shows | Muestras colectivas, Litija, Slovenia | Eslovenia

Kuratorij

Aktivnosti sodelavcev
Kuratorij
Razstavni projekt

20. 6.–22. 9. 2016
Muzej premoderne umetnosti, Spodnji Hotič 19, Litija
Odprtje: ponedeljek, 20. 6. 206, ob 20. uri

Obveščamo vas o razstavnem projektu Muzeja premoderne umetnosti, ki ima svoje spletno mesto v okviru projekta Internet Portfolio SCCA-Ljubljana.

Kuratorij

Kuratorij povzema samo bistvo premoderne umetnosti. V našem primeru je kolektivni organ, ki ga tvori 13 umetnikov iz različnih področij : slikarstvo, kiparstvo, video art, performans, glasba, eko arhitektura …

Smo tisti umetniki, ki skrbimo za premoderno umetnost, ki je v svojem bistvu upor proti vsakršni hierarhiji, zahteva po egalitarnosti in obenem zavest o razrednem boju, kjer umetniki-delavci sami ustvarjamo in razmišljamo o ustvarjenem.

Dogajanje na odprtju bo kompleksen preplet na treh prizoriščih Muzeja premoderne umetnosti v Hotiču: v štali razstava naših dosedanjih del, zunaj pa nova nastala in nastajujoča dela.

Ker je kresna noč čas, ko se kuri kresove in oživijo gozdna bitja, je kolektiv ta dan izbral za prvi sejalni dan, kot obred za možnost novega.

Kolektiv umetnikov: Tomaž Dernovšek, Tina Drčar, Žiga Pilih, Katarina Vladimirov, Dragan Skrt, Aphra Tesla, Matjaž Stražar, Bine Skrt, Marko A. Kovačič, Rok Mohar, Francisco Tomsich, Dejan Knez, Benjamin Kreže

Odprtje Kuratorija v Muzeju premoderne umetnosti v Hotiču bo ob solsticiju, 20. 6. 2016 in bo trajal z različnimi dogajanji skozi poletje, z zaključkom oz. zatvoritvijo na ekvinokcij, 22. 9. 2016.

Na dan odprtja, v ponedeljek 20. junija 2016 je organiziran prevoz s kombijem izpred Menze pri Koritu (Metelkova mesto) v Muzej premoderne umetnosti v Spodnji Hotič ob 17h, 18 in 19h. Poskrbljeno bo tudi za povratek v Ljubljano ob 22h in 23h.

Rezervacije preko sms-a na številko 040 799 626 (Sanja). V kombiju se zbirajo prostovoljni prispevki za bencin.

Več informacij o dogodkih v času trajanja razstave:kuratorij.tumblr.com

Standard